Voorbeeld

Gretha Smit vindt als 45plusser met hulp een nieuwe baan

Wie dacht dat je als 45plusser niet meer aan de bak komt, heeft het mis. Gretha Smit (54) kwam in 2014 ziek thuis te zitten. Na een periode van revalidatie en loopbaanbegeleiding is ze nu weer aan de slag. “Denk niet dat je te oud bent. Je hebt meer te bieden dan je denkt. Ik heb zoveel aan de begeleiding gehad en ik ben zo blij dat ik de kans heb gekregen. Ga er niet van uit dat het makkelijk is, maar als je de kans krijgt, grijp hem dan!”

Een jaar nadat Gretha zich heeft ziekgemeld is duidelijk dat zij haar werk als cliëntbegeleider bij Koninklijke Visio lichamelijk niet meer zal kunnen uitvoeren. Daarom kijkt ze samen met haar werkgever naar andere passende functies binnen de organisatie. Een half jaar werkt ze, boventallig, bij de dagbesteding. Maar er komt geen functie vrij. “Helaas waren er intern geen geschikte vacatures. Dus moest ik me richten op de mogelijkheden bij andere organisaties”, vertelt Gretha.

Testen en workshops
Vanuit de ziektewet op zoek naar ander werk dus. Lastig, maar zeker niet onmogelijk. Visio stelt haar voor om een re-integratietraject te volgen. “En zo kwam ik bij mobiliteitsadviseur Annet van ZorgpleinNoord terecht.’ Die organisatie levert ook coaches aan het project Sterk in je Werk. ‘Het besef dat je niet meer terug kunt, kwam hard aan. Maar we keken natuurlijk ook naar wat er nog wel mogelijk was. Ik heb testen gedaan waardoor ik veel over mezelf te weten ben gekomen. Ook heb ik workshops gevolgd. Ik weet nu heel goed wat ik uit mezelf haal en ook hoe ik dat kan presenteren.”

Sterk in je Werk
Gretha heeft inmiddels een baan via het netwerk van haar coach. “Zonder haar had ik dit niet bereikt.” Wat Sterk in je Werk doet, is mensen zoals Gretha helpen. Maar ook mensen, die nu nog gewoon aan het werk zijn, hulp bieden voor het geval hun werk verandert of verdwijnt. Niet via lange trajecten, maar met snelle, praktische ondersteuning. Vul het formulier op deze website in en kom er meteen achter of je voor het gratis gesprek in aanmerking komt. We nemen daarna contact met je op voor een afspraak bij jou in de omgeving.