werkweekLogo
WerkweekIllu

dag 3

Wegwijs in zorg en welzijn

Bekijk het filmpje voor de opdracht van vandaag

Mailillu

De opdracht van dag 3:

Welkom bij dag drie! Fijn dat je er weer bij bent! De wereld van zorg en welzijn is groot door zoveel verschillende branches, beroepen, organisaties en opleidingen! Maar hoe kom je erachter wat er allemaal is en waar jij (weer) enthousiast van wordt?

Met onderstaand overzicht word je wat meer wegwijs in zorg en welzijn. Maar als je alles wilt doen, dan ben je nog wel even bezig. Daarom nodigen we je uit een actielijstje te maken van de voor jouw belangrijkste acties op dit moment. Én om het lijstje uit te voeren natuurlijk.

Aan de slag met zorg en welzijn

 Ontdek de verschillende branches. Hoe?

Op de website van de landelijke Ik Zorg-campagne lees je de echte verhalen van zorg-professionals over hun vak. Je kunt je al lezend oriënteren op alle beroepen binnen zorg en welzijn en krijgt een goed beeld van wat ze inhouden. Ontdek welke branches er zijn en waar jouw kansen liggen en wat je moet weten om verder te komen. www.ontdekdezorg.nl.

 

Bekijk de webinars 

De Ontdekdezorg campagne heeft diverse oriëntatiesessies. Deze sessies geven je in een korte tijd veel informatie. Kijk hier welke webinars er zijn:

Voor herintreders: ik wil weer de zorg in waar begin ik? Première donderdag 15 juni maart 20.00 - 21.00
Ik wil de zorg in, waar begin ik?
VVT in de spotlight (verpleging, verzorging thuiszorg)
Jeugdzorg in de spotlight
Ziekenhuizen in de spotlight
Eerstelijnszorg in de spotlight
GGZ en Welzijn in de spotlight
Gehandicaptenzorg in de spotlight

Praat met mensen om een beter beeld te krijgen en kom erachter wat bij je past. Ga in contact met mensen die al in de zorg werken, denk aan familie, vrienden, kennissen en ook aan mensen die je kent van facebook of Linkedin.

Check de website Zorginspirator. Dit is een onafhankelijk platform dat je ondersteunt bij jouw loopbaan in de zorg. Op Zorginspirator worden heel veel zorgfuncties van a tot z beschreven. Je leert wat de functies inhouden, welk salaris je kunt verwachten en welke kennis en vaardigheden worden gevraagd. Daarnaast vind je op Zorginspirator veel opleidingen waarmee je je loopbaan kunt uitstippelen. Uniek aan Zorginspirator is dat je een kijkje kunt nemen in de toekomst: van elke functie is ook een toekomstschets gemaakt. Hoe gaat jouw functie in de toekomst veranderen? Hoe kun je je daar op voorbereiden? Je vindt het via ZorgInspirator!

Check de verschillende opleidingen via YouChooz.nl. Stuur interessante opleiders een mailtje, chat of bel ze. Ze staan open voor al jouw vragen!

Neem deel aan de besloten facebookgroep. Misschien vind je daar nog goede en bruikbare tips voor je zoektocht en op deze manier kun je ook je netwerk vergroten.

Vragen

Heb je vragen naar aanleiding van Zorg voor je loopbaan of Sterk in je werk?

Stel je vraag in de facebookgroep of neem contact op via info@sterkinjewerk.nl.

Facebookgroep

Speciaal voor alle deelnemers aan deze online zesdaagse is er een besloten facebookgroep. We zijn al met een behoorlijke groep. In deze groep kun je ideeën en inspiratie opdoen, vrijuit jouw ideeën delen en natuurlijk ook je vragen stellen. Had je je nog niet aangemeld? Je bent van harte welkom!

Klik hier om naar de facebookgroep Zorg voor je loopbaan te gaan.

Gratis loopbaancoach Sterk in je werk

Zoals je vandaag ervaren hebt, verloopt de zesdaagse Zorg voor je loopbaan geheel online. We kunnen ons voorstellen dat je hierna met een loopbaancoach bij jou in de buurt wilt praten over je situatie, je kansen en je vragen. Dat kan! En nog gratis ook. Sterk in je werk heeft in het hele land gespecialiseerde loopbaancoaches klaarstaan die jou graag willen helpen bij jouw loopbaan in zorg en welzijn. En met succes, ze hebben al meer dan 50.000 mensen geholpen met dit gratis loopbaantraject.

Aanmelden

Je hoeft daarvoor niet eerst de zesdaagse af te ronden. Het is wel een goede voorbereiding op je gesprekken met je loopbaancoach van Sterk in je werk.

Klik hier voor informatie over en/of aanmelden voor Sterk in je werk

Let op: bij het aanmelden krijg je een vragenlijst. Daar kunnen vragen in voorkomen die je tijdens deze zesdaagse al hebt beantwoord.

Over de zesdaagse

Deze zesdaagse wordt georganiseerd door Sterk in je werk, zorg voor jezelf en is een kennismaking op het persoonlijk loop­baantraject. Sterk in je werk wordt uitgevoerd door RegioPlus en CNV Zorg & Welzijn en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Alle dagen op een rij
footer

© 2021 Sterk in je Werk