45.000 mensen kiezen voor zorg en welzijn met loopbaanimpuls Sterk in je werk

Goede medewerkers zijn voor de sector zorg en welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. Ook Sterk in je werk, zorg voor jezelf heeft dat gemerkt. Dit is een loopbaanimpuls voor mensen die in zorg en welzijn willen (blijven) werken. Vandaag kreeg Sterk in je werk de 45.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.

Mensen behouden en leiden naar zorg en welzijn

Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een gratis en kortdurend traject voor mensen die al in zorg en welzijn werken én voor mensen die er willen werken. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen bij een persoonlijke coach in de regio terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Voor wie wil instromen in zorg en welzijn is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches. Heb je ook interesse in een gratis impuls? Vraag dan een gesprek aan bij een Sterk in je werk-coach. Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. Werkgevers kunnen hun medewerkers uiteraard wel attenderen op Sterk in je werk, zorg voor jezelf aangezien dit project een goed instrument is om hen te behouden.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Het loopbaantraject is een initiatief van werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties  en mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een landelijk project dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd.

Ben je zelf werkzaam in de zorg maar heb je vragen over doorgroeimogelijkheden, balans tussen werk en privé of iets anders? Of  ben je elders werkzaam en zou je wel willen onderzoeken of zorg en welzijn iets voor jou is? Vraag dan een gesprek aan bij een Sterk in je werk-coach.