bartholomeus-gasthuis

Bartholomeus Gasthuis omarmt Sterk in je Werk

Zorg- en welzijnsorganisatie Bartholomeus Gasthuis is een huis voor iedereen die ouder wordt in de binnenstad van Utrecht en een antwoord zoekt op de vraag: hoe zou ‘ik’ graag (goed) oud willen worden? Niet alleen cliënten, maar ook medewerkers staan centraal bij de organisatie. Het afgelopen jaar ontvingen alle medewerkers daarom via werkgeversorganisatie Utrechtzorg een Sterk in je werk cadeaukaart. Deze cadeaukaart was vervlochten met het scholingsprogramma-onderdeel ‘Zorg voor mijzelf: mijn werk, mijn privé, mijn persoon in balans’ en gaf medewerkers toegang tot een gratis loopbaantraject met een loopbaancoach.

Elke medewerker met een vraag over zijn of haar werk-privébalans mocht gebruikmaken van de cadeaukaart. Bartholomeus Gasthuis stelde hier minimaal zes uur voor beschikbaar, maar afhankelijk van de vraag konden medewerkers hier ook langer gebruik van maken. Coaching wordt soms als spannend ervaren, omdat deelnemers niet weten wat ze erbij kunnen verwachten. De coach van werkgeversorganisatie Utrechtzorg zorgde voor laagdrempelige sessies, waardoor meerdere medewerkers gebruikmaakten van de mogelijkheid tot loopbaanadvies. Samen met de coach gingen de deelnemers individueel in gesprek over vragen als: hoe houd ik mezelf fit, heb ik nog de loopbaan die ik wil en hoe neem ik regie?

Sterker door Sterk in je werk

Sabine Verwaijen, P&O manager bij Bartholomeus Gasthuis: “De ervaringen waren positief. Het was praktisch, laagdrempelig en vooral de betreffende coach werd als zeer prettig ervaren. Inmiddels werken wij ook breder samen met de Sterk in je werk loopbaancoach op thema’s als feedback én werken in teamverband, gebruikmakend van elkaars kwaliteiten. Met zoveel nieuwe zorgcollega’s is het fijn dat teamleden elkaar beter leren kennen, zich durven uitspreken naar elkaar en zich met elkaar kunnen verbinden aan hóe ze met elkaar willen werken. Zo is de coach bij ons in huis inmiddels een bekend gezicht die gemakkelijk aanhaakt wanneer een collega op een bepaald gebied wat hulp kan gebruiken. Ook dit jaar worden we weer sterker door Sterk in je werk”.

Ontwikkeling van medewerkers

Ook Gabriëlle Peereboom, projectmedewerker bij Utrechtzorg, onderstreept het belang van de ontwikkeling van medewerkers. “Inzetten op happy medewerkers die verder kunnen? Gun ze een Sterk in je werk coach” aldus Gabriëlle. Ook gebruikmaken van onze onafhankelijke, kosteloze en regionaal bekende loopbaancoaches? Meld je hier aan.