Dankzij Sterk in je werk blijft Aoife werken in de zorg: “Ik kan me hier blijven ontwikkelen”.

De afwisseling en uitdaging die Aoife in het begin steeds leuk vond aan een baan, sloeg vaak om in verveling. Het voelde voor haar dan als lopende band werk. Hierdoor heeft ze al een aantal verschillende soorten banen gehad. Van een bed en breakfast in Frankrijk, naar een baan in de horeca in Nederland tot steriel medewerkster in een ziekenhuis. Na vijf jaar in een ziekenhuis te hebben gewerkt voelde Aoife opnieuw de behoefte aan een uitdagende baan met voldoende afwisseling. Om deze te vinden schakelde ze een loopbaancoach van Sterk in je werk in.

Banenmarkt

Op een banenmarkt kwam Aoife in aanraking met Sterk in je werk. Ze ontdekte dat je een gratis coachingsgesprek kon doen: “Ik verveel me snel en hou van afwisseling. Ik dacht aan een andere baan in de zorg of aan een facilitaire functie. Een paar jaar geleden heb ik al eens gekeken naar een opleiding verpleegkunde, maar ik kwam er niet tussen.

Voldoende uitdaging was de wens

“Na de banenmarkt heb ik een aantal gesprekken met de loopbaancoach van Sterk in je werk gevoerd”. Tijdens deze gesprekken kreeg Aoife meer inzicht over haarzelf en de beroepen die bij haar persoonlijkheid passen. “We spraken over mijn drijfveren en wat bij mij past. Uit een test kwam dat ik iemand ben die al snel naar het volgende uitkijkt. Dat herkende ik wel en dat vond ik dan ook heel onrustig. Een baan met voldoende uitdaging was mijn wens. Ik wilde ook weer contact met mensen en iets voor mensen betekenen. Mijn vriendinnen vertelden over hun werk in de gehandicaptenzorg, maar met ouderen werken leek mij leuker. De loopbaancoach dacht heel fijn met me mee. Ook wel out of the box en dat vond ik wel prettig.”

BBL breng je het geleerde meteen in de praktijk

Aoife koos voor overstap van het ziekenhuis naar de thuiszorg: “Ik vind het prettig om zelf snel te kunnen schakelen en dat collega’s op de achtergrond betrokken zijn. Zo kwam ik bij de thuiszorg terecht. Ik benaderde zelf Coloriet en toevallig vertelden ze me dat ze bezig waren met BBL-opleidingen. Na een speeddate en een dagje meelopen met de wijkzorg ben ik het BBL-traject ingegaan. Dat waren twee opleidingen in één. Normaliter duren die opleidingen samen zes jaar, maar deze combinatie-opleiding duurt slechts twee jaar. Het eerste jaar viel mee, maar het tweede jaar werd echt veel. Ik had veel huiswerk en een kind van net één jaar. Gelukkig had ik een ontzettend gezellige klas waar iedereen elkaar hielp. Door het BBL-traject kon ik meteen het geleerde in de praktijk brengen. Ik heb zeker geen spijt van deze stap.”

De persoonlijkheid van mensen

Het werk in de thuiszorg bevalt Aoife heel goed en. Sinds vorig jaar (2020) is ze gediplomeerd en is ze maatschappelijk verzorgende, niveau Individuele Gezondheidszorg. “Ik vind het leuk om de verschillende mensen in hun thuisomgeving te ontmoeten. Thuis zie je iets van hun persoonlijkheid. Ik werk in een wijkteam. Normaal ga je in de thuiszorg met de auto op pad, maar wij doen ons werk lopend omdat de woningen in een cirkel van een paar honderd meter staan.”

Verder ontwikkelen in de thuiszorg

Inmiddels heeft Aoife ook haar opleiding tot ergocoach afgerond. Ze kan zich bij deze werkgever goed verder ontwikkelen. “Ik overweeg de opleiding tot Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie te gaan doen. Morgen mag ik meelopen en kijken of het wat voor me is. In de thuiszorg kan ik me heel goed ontwikkelen. Mijn loopbaancoach zei tijdens het traject tegen me: ‘Je moet zorgen dat het interessant voor je blijft binnen je werk’. Dat is gelukt. Het werk is heel divers en dat is heel prettig. Zonder de begeleiding van Sterk in je werk had ik deze overstap niet gemaakt.”

Wil jij net als Aoife ontdekken hoe jij met energie en plezier verder kunt binnen zorg en welzijn? Maar weet je nog niet goed je dat aan kunt pakken? Meld je dan aan voor een loopbaancoach van Sterk in je werk. Of doe mee aan de online vijfdaagse Zorg voor je loopbaan, blijf sterk in je werk van 14 – 18 november. Gratis.