“Door Sterk in je werk is het balletje gaan rollen”

Sterk in je werk hielp Bianca (60) aan nieuwe inzichten, die ze eigenlijk stiekem al wel wist. Ze voelde dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging en ging daarom bewust op zoek naar iemand die hierover mee kon denken. Via de intranetwebsite van haar werk kwam Sterk in je werk op haar pad. Nu, twee gratis loopbaangesprekken en een open sollicitatie later, begint Bianca bijna met haar nieuwe baan. Wederom in de zorg, maar dit keer als jeugd- en gezinswerker.

Werken met een andere doelgroep

Al jaren haalt Bianca veel plezier uit het werken met kinderen. Eerder deed ze dit als ambulant begeleider in de jeugdzorg. In samenwerking met school, de ouders en het kind zelf bood ze begeleiding in het onderwijs. Het kriebelde al een tijdje om meer begeleiding aan de gezinnen zelf te kunnen bieden. Daarnaast was Bianca inmiddels verhuisd en sindsdien was de reisafstand naar haar werk flink toegenomen. Tel daar de behoefte bij op om een nieuw netwerk op te bouwen in haar nieuwe woonplaats en de wens voor een nieuwe uitdaging was geboren. Toen ze promotie van Sterk in je werk voorbij zag komen, hoefde ze dan ook niet lang na te denken.

Sparren met haar loopbaancoach

Inmiddels is haar loopbaantraject al afgerond en kijkt Bianca terug op een fijn traject. Wat Sterk in je werk haar heeft gebracht? “Door Sterk in je werk is het balletje gaan rollen,” vertelt Bianca. “Het voelde als een steuntje in de rug. Mijn loopbaancoach was een fijn persoon, waar ik goed mee kon sparren. Ze daagde me uit en maakte me ook nieuwsgierig. En ze heeft iets in het gesprek kunnen verstevigen dat ik eigenlijk al een beetje wist. Ik was zelf al ver in mijn eigen onderzoek en wat ik wilde. Sterk in je werk heeft me getriggerd om daarmee verder te gaan.”

“Een luxe”

Loopbaancoaching was niet nieuw voor Bianca. Wel werd ze positief verrast over hoe kort de trajecten zijn binnen Sterk in je werk. Ze vertelt: “Ik ging er heel open in en vond het een luxe, om op deze manier mijn vragen aan te kunnen pakken. Vooraf dacht ik dat het een langer traject zou zijn, maar voor mij waren twee gesprekken voldoende.” Bianca kan iedereen aanraden om deel te nemen. “Hoe mooi is het, dat je de mogelijkheid krijgt om iemand mee te laten denken en dat zonder kosten? Loop je vast in je werk, dan is dit een prachtige kans om gebruik van te maken.”

Heeft het verhaal van Bianca je nieuwsgierig gemaakt? Ervaar net als zij de voordelen die een loopbaancoach jou kan bieden. Lees ook de ervaringen van andere deelnemers van Sterk in je werk op deze website of meld je direct aan!