nieuwe-stap-na-dertig-jaar

Een nieuwe stap na dertig jaar

Jan (52) werkte ruim dertig jaar in de financiële dienstverlening. Hij zag zijn baan en het werkveld veranderen, merkte dat het nieuwe werkveld niet meer bij hem paste en besloot voor zichzelf te kiezen. Een eerste gesprek met zijn leidinggevende bracht de bal aan het rollen. Een aantal maanden later begint Jan met een nieuwe opleiding en baan als hbo Verpleegkundige bij Careyn. 

Werken met mensen

“Het klantencontact vond ik in mijn werk het leukst, want ik werk graag met mensen. Toen ik merkte dat mijn baan begon te veranderen, heb ik op een gegeven moment zelf aan de bel getrokken. Ik haalde geen voldoening meer uit mijn werkzaamheden. Mijn leidinggevende heb ik om de ruimte gevraagd om uit te vinden wat beter bij me past, zodat ik een nieuwe stap kon zetten in mijn loopbaan.” Die ruimte kreeg Jan van zijn werkgever. Hij stond op het punt om te starten met een betaald traject, toen zijn oog viel op een Ik Zorg poster langs de weg. Hierin was een link opgenomen naar Sterk in je werk. Zo kwam hij in contact met een professionele loopbaancoach.

Op onderzoek uit

Het Sterk in je werk traject hielp Jan om te ontdekken bij welk soort werk zijn hart ligt. “Samen met mijn coach heb ik zo’n vijf à zes gesprekken gevoerd. Dat vond ik echt een zeer waardevol traject. Je begint bij welke competenties en vaardigheden je van nature hebt, welke je nog goed kunt ontwikkelen maar ook wat juist ver van je af staat. Vanuit daar kijk je naar welk werk dan bij je past. Bij mij bleek uit mijn persoonlijkheidstest dat werken met mensen echt bij me past, net als de zorg- en welzijnssector.” Na zijn Sterk in je werk traject is Jan zelf op onderzoek uitgegaan. Hij zocht uit waar hij een dag mee kon lopen en maakte veel afspraken met organisaties tijdens de Week van Zorg en Welzijn.

Een nieuwe opleiding en baan

Jan was met meerdere organisaties in gesprek, maar de mogelijkheid tot het volgen van een hbo-V opleiding gaf de doorslag. Binnenkort start zijn kersverse carrière bij Careyn. Daar krijgt Jan ook nog de kans om mee te denken over het zij-instroom traject. Samen met een andere zij-instromer bij Careyn gaat hij aan de slag om het andere potentiële zij-instromers makkelijker te maken.

Een bijzondere stap

“Van mijn omgeving krijg ik veel terug dat ze het een bijzondere (maar ook een stoere stap) vinden die ik heb gezet. Ik heb de stap echter niet zomaar gezet. Ik kreeg veel support van het thuisfront en heb mijn keuzes zorgvuldig afgewogen. Ik kreeg en nam echt de ruimte om de mogelijkheden goed te onderzoeken. Om echt te kijken: wat staat het dichtst bij mij? Wat past nou echt? Iedereen die twijfelt aan zijn of haar carrière raad ik echt aan om de stap te zetten naar de loopbaancoaches van Sterk in je Werk. Dat heeft mij de juiste ondersteuning en het nodige inzicht gegeven voor het maken van een heel mooie, uitdagende nieuwe stap in mijn carrière. En daar is het tenslotte voor.”