Ik geef de regie weer in eigen handen!

Misschien wil je de stap naar de zorg maken maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken. Of misschien werk je al binnen de sector en ben je benieuwd welke mogelijkheden tot groei er voor jou aanwezig zijn. Speciaal voor jou, is ‘Sterk in je werk’ ontwikkeld. “Voor velen is een eerste gesprek al genoeg om ze weer nieuwe inzichten in hun eigen situatie te geven”, vertelt Sylvia Feij, loopbaancoach bij Sterk in je werk.

“De eigen regie is kwijt”

De loopbaancoaches van Sterk in je werk geven je de steun die je nodig hebt om de volgende stap in je werk te kunnen zetten. Of dit nu een totaal nieuwe baan binnen de zorg is, of juist een nieuwe functie bij de huidige werkgever. Sterk in je werk biedt je alle ondersteuning die je nodig hebt bij het zetten van de volgende stap. “Wanneer je niet goed op je plek zit in je huidige functie of problemen hebt met je werkgever, voel je jezelf al snel een slachtoffer van wat er om je heen gebeurt. De eigen regie is kwijt.” legt Sylvia uit. “Een loopbaancoach geeft je inzicht in je eigen situatie, gaat samen op zoek naar oplossingen en geeft je de mogelijkheid met nieuwe ogen naar je eigen functie en leven te kijken. En dat zorgt ervoor dat je de regie weer in eigen handen krijgt.”

“Als loopbaancoach houd je als het ware de spiegel voor. We laten zien dat je zelf de regie hebt.”

Eigen regie essentieel

En dat stukje eigen regie kan wonderen doen – zeker in een branche als de zorg. “We gaan in de gesprekken altijd op zoek naar het échte verlangen en kijken daarna direct naar de mogelijkheden. Wat past er bij jou als persoon, wat zijn je kernwaarden, welke tak heeft op dit moment de meeste (financiële) ruimte en wat maakt jou als mens gelukkig.” De loopbaangesprekken geven de deelnemers weer regie over zaken zoals de werk/privébalans, maar geven ook de mogelijkheid om direct samen met de loopbaancoach op zoek te gaan naar werkplekken of doorstroommogelijkheden. “Als loopbaancoach houd je als het ware de spiegel voor. We laten zien dat je zelf de regie hebt, zelf een keuze kunt maken – en leren vervolgens hoe je dit het beste toe kunt passen. Zo zetten we samen de eerste stappen.”

Gratis loopbaancoaching

Sterk in je werk is een landelijk gesubsidieerd traject om mensen voor de zorg te werven en behouden. De gesprekken met de loopbaancoach zijn dan ook gratis. “Loopbaancoaching zorgt voor duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Een loopbaancoach kan namelijk veel verdriet voorkomen; zeker binnen de zorg. Waar je jouw auto jaarlijks van een APK voorziet, heeft je carrière ook regelmatig een frisse blik nodig om je toekomstperspectieven weer scherp te kunnen stellen en geluk te kunnen vinden in het nu.”

Direct een loopbaangesprek aanvragen?