“Ik had nog nooit gesolliciteerd”

Madelon van Steeg (35) herontdekte haar liefde voor de zorg tijdens haar deelname aan Sterk in je werk. Ruim dertien jaar werkte ze als persoonlijk activiteitenbegeleidster op dezelfde locatie in de gehandicaptenzorg. Tot ze begon te twijfelen. Over haar baan, maar ook of de zorg nog wel iets voor haar was. Al gauw vond ze het antwoord op deze vraag via een gesprek met haar Sterk in je werk coach. Met de hulp van haar coach vond Madelon een nieuwe baan. Ook in de zorg, maar dit keer voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Nu stapt ze weer met plezier op de fiets naar haar werk.

“Een grote stap”

Na haar laatste stage in de gehandicaptenzorg mocht Madelon op de afdeling blijven werken. Dat bleek een samenwerking voor lange tijd. Ruim dertien jaar werkte ze met veel plezier op dezelfde locatie, met dezelfde cliënten. Op een gegeven moment merkte Madelon dat ze twijfelde aan haar werk. “Ik vond het een grote stap om iets te veranderen, want ik wilde mijn collega’s niet in de steek laten,” vertelt Madelon. “Maar tegelijkertijd voelde ik ook al lang dat ik iets anders wilde. Mijn schoonzus deed eerder al mee aan Sterk in je werk. Omdat het haar zelf goed was bevallen, meldde ze mij ook aan.”

Open gesprek

Ook Madelon kijkt positief terug op haar deelname aan Sterk in je werk. “Het was een heel open gesprek,” licht ze toe. “Ik zocht een antwoord op de vraag of de zorg nog iets voor mij was en daar kwamen we al snel achter.” Madelon kreeg verschillende websites doorgestuurd waarop ze zelf aan de slag kon met haar kwaliteiten en wensen. Daarover vertelt ze: “Die websites had ik zelf nooit gevonden. Ik kreeg ook advies over hoe ik moest zoeken naar een nieuwe baan en kon solliciteren. Hoe ik een brief moest schrijven en een CV moest opmaken. Daar heb ik veel aan gehad. Doordat ik zo in mijn vorige baan was gerold, had ik nog nooit gesolliciteerd.”

Klaar in twee sessies

Voordat ze deelnam aan Sterk in je werk had Madelon nooit nagedacht over het inschakelen van een loopbaancoach. “Ik had weleens van loopbaancoaching gehoord, maar ik dacht eigenlijk dat zoiets een heel lang traject was,” vertelt ze. “Bij Sterk in je werk viel dat mee. Ik heb twee sessies gehad en toen kon ik gaan solliciteren.”

Duwtje in de juiste richting

Aan wie ze Sterk in je werk zou aanraden? “Iedereen die twijfelt of een baan nog wel de juiste plek is,” aldus Madelon. “Als je iets al lang doet, dan denk je soms dat het de enige plek is waar je kunt werken. Sterk in je werk gaf me inzicht in de kansen die de zorg biedt. Welke soorten zorg er allemaal zijn en welke banen daarbij horen. Als je twijfelt aan je baan, dan is het echt goed om mee te doen aan Sterk in je werk. Het is een kleine moeite en het kan je net een duwtje in de juiste richting geven.”

Ook benieuwd of Sterk in je werk iets voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan. Deelname is gratis en vrijblijvend.