Medewerker ouderenzorg vertelt: het greep me naar de keel

Medewerkers binnen Zorg en Welzijn die te maken hebben met de coronacrisis kunnen de hulp inschakelen van een coach. Deze zorgmedewerker in een zorginstelling voor ouderen meldde zich aan op www.sterkinjewerk.nl/extra-coaching, lees hier haar ervaringen.

Medewerker ouderenzorg: “Het greep me letterlijk naar de keel”

“Als lid van het crisisteam van een zorginstelling voor ouderen had ik opeens een andere baan. Ik moest 24/7 beschikbaar zijn en was 24/7 bezig met Corona. Ik vond het erg heftig. Ook al dat leed in onze huizen. En dat in combinatie met thuis twee pubers en een man op de bank. Het greep me letterlijk naar de keel. De gesprekken met ‘mijn’ coach hebben mij enorm geholpen. Een luisterend oor en praktische tips om het allemaal vol te kunnen houden. Het is nog steeds heftig allemaal, maar het telkens samen even stilstaan bij de dingen helpt mij enorm. Het is fijn om te weten dat er iemand voor je is wanneer je dat nodig hebt.”

Wordt het jou soms ook te veel? Vraag tijdig hulp. De mentale coaching die Sterk in je werk je aanbiedt via Extra coaching is onafhankelijk, persoonlijk, gratis en met een deskundige coach bij jou in de buurt. Bekijk hier hoe je je kunt aanmelden voor preventieve coaching.

Ook anderen namen de stap om hulp te vragen. Bekijk hier de ervaringen van anderen met de mentale coaches van Extra coaching.