‘Mijn ontwikkeling mag niet stoppen’

Studente Robin Schoffelen had een heel andere reden om het traject van Sterk in je werk te volgen. ‘Ik studeer over vijftien weken af, maar ik wil niet dat het stopt!’ Ze wil na haar HBO-V diploma verder leren en werken, maar vindt geen passende opleiding. ‘Op internet kwam ik het loopbaantraject tegen en zag dat Marleen Hodiamont, die ik ken vanuit de start van mijn werk bij Adelante, een van de coaches is. Ik besloot me in te schrijven.’

Ik vond het zó leuk om te doen!

Ter voorbereiding op het eerste gesprek, waarin haar specifieke kwaliteiten en competenties besproken zouden worden, doet Robin met veel enthousiasme meteen àlle opdrachten. ‘Ik vond het zó leuk om te doen!’ Marleen herkent direct de groei die Robin heeft doorgemaakt tijdens haar opleiding en het werk in de klinische zorg binnen de revalidatieafdeling van Adelante. Robin vertelt: ‘Ik vind de zorg aan het bed leuk, maar wil tevens een stap verder gaan voor de patiënt.’

Marleen  snapt precies wat ik bedoel

Met hulp van het traject krijg je een goed beeld van jezelf en dat is voor veel doeleinden handig. Los van elkaar vinden coach en pupil uiteindelijk de juiste opleiding voor Robin: een tweejarig traineeship verpleegkunde via detacheringsbedrijf Aethon. ‘Wat ik vooral prettig vond, is dat Marleen precies snapt wat ik bedoel. Familie en vrienden, die niet in de zorg werken, hebben onvoldoende beeld bij het werk dat ik doe. Daardoor kunnen zij minder goed advies geven in deze kwestie. Met hulp van het traject krijg je een goed beeld van jezelf en dat is voor veel doeleinden handig. Of je nu op zoek bent naar een opleiding, (ander) werk of je persoonlijke ontwikkeling.’

Ben jij ook op zoek naar je persoonlijke competenties en jouw verdere mogelijkheden binnen de sector zorg en welzijn? Wil jij gebruik maken van het netwerk van onze loopbaancoaches? Geef jezelf met Sterk in je werk, een krachtig instrument cadeau!

Over sterk in je werk

Werk je in zorg en welzijn of wil je dit gaan doen? Kun je bij de keuzes in je loopbaan wel wat hulp gebruiken? Dan heeft Sterk in je werk, zorg voor jezelf een prachtig cadeau voor jou! Sterk in je werk biedt je gratis een kort, maar krachtig, loopbaantraject op maat aan. Sterk in je werk is er voor iedereen die werk zoekt in de veelzijdige en boeiende zorg en welzijnssector. Wil jij doorgroeien in dit mooie werkgebied? Met hulp van een ervaren loopbaancoach ga je doelgericht aan de slag, met jouw specifieke loopbaanvragen.

Dit bericht is eerder geplaatst op Zorgnet Limburg Inspiratie