Sterk in je werk hielp Olga overstappen naar de zorg

Jarenlang was Olga Cornelia klantenservicemedewerker bij verschillende organisaties. Tot voor kort, want binnenkort start ze met de hbo-opleiding verpleegkunde. Olga vertelt: “Ik help graag mensen, maar het werk gaf mij geen voldoening meer. Al langere tijd liep ik rond met de gedachte om de overstap naar de zorg te maken. Op zoek naar mogelijkheden hierin kwam ik uit bij Sterk in je werk.”

Nadat ze het online formulier had ingevuld kwam Olga in contact met de organisatie. Samen planden ze een afspraak in. “Tijdens deze afspraken bespraken we allerlei dingen om uit te vinden of de zorg iets voor mij kon zijn,” zegt Olga. “Ik bleek inderdaad mogelijke geschikt hiervoor.”

Hulp bij de sollicitatiebrief en het CV

Via Sterk in je werk kreeg ze toegang en tips voor allerlei nuttige sites om de overstap daadwerkelijk te maken. “Op een van deze sites vond ik een leuke vacature. Sterk in je werk heeft mij toen in een tweede gesprek geholpen met de sollicitatiebrief en mijn CV.” Daarna ging het balletje rollen. “Ik ben aangenomen als wijkverpleegkundige in opleiding in de regio Utrecht. Ik heb er echt heel veel zin in.”

Praktische en nuttige informatie

Olga is blij met de hulp die ze heeft gekregen. “Sterk in je werk heeft mij zeker geholpen bij het maken van de overstap en voorzien van veel praktische en nuttige informatie.”

Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. Wil jij ook aan de slag in zorg en welzijn en kun je hier hulp bij gebruiken? Meld je aan voor een gratis loopbaantraject met een van onze coaches.

Bron: Utrechtzorg