Vind opnieuw je plek met Sterk in je werk

Ooit begon ze als huishoudelijk medewerker, nu is ze werkzaam als teamondersteuner en leidinggevende van drie teams. Als je haar vraagt wat ze later wil worden, dan heeft Frannie de Ruiter daar nog geen antwoord op. Toch werkt ze al 38 jaar lang voor dezelfde zorgorganisatie. Steeds wanneer er iets nieuws op haar pad kwam, greep ze die kans met beide handen aan. Tot ze begon te twijfelen: zat ze nog wel op haar plek? Sterk in je werk hielp haar om het antwoord op de die vraag te vinden.

Van alles moeten

“Sommige mensen hebben een heel duidelijk beeld van wat ze willen worden, maar ik heb dat eigenlijk nooit gehad,” vertelt Frannie. “Ik deed met veel plezier wat op mijn pad kwam, tot het me tegen ging staan. Het voelde alsof ik van alles ‘moest’ doen. Een collega wees me hierop in een gesprek. Ze gaf me de tip om het ‘moeten’ eens los te laten.” Ook ging Frannie in gesprek met haar HR-adviseur, die haar doorverwees naar Sterk in je werk.

Een frisse blik

Het is een vraag die veel mensen zullen herkennen: wil ik dit werk nog wel? Past dit nog wel bij me? Een Sterk in je werk traject kan uitkomst bieden aan iedereen die rondloopt met dit soort vragen over de loopbaan. “Als je merkt dat je vastloopt in je werk wil dat niet zeggen dat het aan jou ligt,” legt Frannie uit. “Maar dat je gewoon even een frisse blik nodig hebt, ook op hoe je zelf nu eigenlijk in elkaar zit. Het is goed om te weten hoe je persoonlijkheid is, zodat je dat deel van jezelf kunt accepteren. En het helpt je collega’s ook.”

“Heel verhelderend”

Via haar Sterk in je werk coach deed Frannie een persoonlijkheidstest. “Dat was heel verhelderend,” vertelt ze daarover. “Ik kwam erachter dat het helemaal niet gek was dat ik tegen bepaalde dingen aanliep. Die horen gewoon mijn karakter. Doordat ik dat nu van mezelf weet en het ‘moeten’ heb losgelaten, ga ik op een heel andere manier mijn werk in.”

Ogen geopend

Wat Sterk in je werk Frannie heeft gebracht? “De twee gesprekken met mijn coach hebben mijn ogen geopend,” vertelt ze. “Soms heb je toch de inzichten van iemand anders nodig. Eerder had ik wel van loopbaancoaching gehoord, maar dacht ik niet dat ik het nodig had. Toch kan een Sterk in je werk gesprek je altijd wel nieuwe ideeën brengen. Door anders naar mijn werk en mezelf te kijken, heb ik mijn plek weer gevonden.”

Ook benieuwd of Sterk in je werk iets voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan. Deelname is gratis en vrijblijvend.