Zonder Sterk in je werk zat ik in de ziektewet

Wat meedoen aan Sterk in je werk Agnes van de Bovenkamp (48) heeft opgeleverd? “Ik heb weer plezier in mijn werk teruggevonden,” vertelt ze. “Zonder Sterk in je werk was dat niet gelukt.” Haar deelname aan deze vorm van loopbaanbegeleiding hielp Agnes een nieuwe richting op te gaan. Ze bleef in de zorg werken, maar schreef zich ook in voor een opleiding richting welzijn. Nu heeft ze niet alleen een nieuwe baan als supportmedewerker in de gehandicaptenzorg, maar volgt ze ook de studie ‘Health & Social Work’. Iets wat ze nooit had verwacht en waar ze ontzettend blij mee is.

Werken in de zorg is Agnes met de paplepel ingegoten. Als tiener hielp ze bij haar moeder op de groep en daarna werkte ze jarenlang in allerlei zorgfuncties. Helaas zorgden fysieke klachten ervoor dat ze haar werk niet meer kon uitvoeren. Ook verloor ze het plezier in haar werk. Toen ging Agnes op onderzoek om te ontdekken wat ze voor ander werk zou kunnen doen. De eerste stappen zette ze bij een kleine organisatie, die haar vervolgens in contact bracht met Sterk in je werk. Het gratis en onafhankelijke loopbaancoachtraject voor iedereen die in zorg en welzijn werkt of daar wil werken.

Goed geluisterd

“Ik vond het spannend, omdat je voelt dat er verandering op komst is. Vooraf weet je niet wat de uitkomst is en of die uiteindelijk klopt,” vertelt Agnes over haar aanmelding bij Sterk in je werk. De deelname beviel haar erg goed. “Er werd ontzettend goed naar me geluisterd. Als ik ergens niet uitkwam, kon ik altijd even bellen met mijn coach en dan hielp ze me verder. Na een aantal gesprekken was ik al klaar. En toen wist ik precies wat ik wilde en wat mijn mogelijkheden zijn.”

Overstap naar welzijn

Aangemoedigd door haar directe omgeving besloot Agnes om de overstap naar welzijn te maken. Hoewel ze nooit had gedacht een hbo-opleiding te gaan doen, schreef ze zich in voor de tweejarige studie ‘Health & Social Work’. “Ik ben trots op mezelf dat ik deze keuzes durfde te maken,” vertelt Agnes. “Zonder Sterk in je werk, de loopbaanscan en de goede begeleiding had ik nooit geweten dat deze stap iets voor mij zou zijn. Zonder de loopbaancoaching was ik misschien wel in de ziektewet terechtgekomen. Nu heb ik weer plezier in mijn werk.”

“Sterk in je werk is er voor iedereen”

Agnes raadt iedereen aan om ook deel te nemen. Daarover vertelt ze: “De hulp van Sterk in je werk is goed voor elke collega in zorg en welzijn. Of je het nu even niet meer weet, in een burn-out raakt omdat je werkprivé balans niet goed zit of gewoon een check-up wil. De Sterk in je werk loopbaantest geeft je duidelijkheid over wat je kunt en welke kansen er nog meer zijn. De loopbaancoach kijkt naar wie jij bent. Als je die twee dingen naast elkaar legt, dan weet je wat je kunt gaan doen. Mij heeft het echt heel erg geholpen.”

Sterk in je werk biedt gratis en onafhankelijke loopbaancoaching. Voor iedereen die in zorg en welzijn werkt, of daar wil werken. Ook benieuwd of Sterk in je werk iets voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan via: sterkinjewerk.nl/aanmelden