Carrière in de zorg

Wil je een nieuwe weg inslaan? Een switch maken? Misschien ben je op een punt in je leven dat je meer zingeving in je werk zoekt. Dat je iets wilt betekenen voor een ander. Van waarde zijn. Of je vraagt je af wat je nog meer kunt met jouw kennis, interesse en ervaring. En hoe je die anders kunt inzetten.

Vraag een persoonlijk loopbaangesprek aan

Een carrièreswitch kan spannend zijn. Begrijpelijk. Toch zijn mensen je al voorgegaan. Mensen die bijvoorbeeld een nieuwe loopbaan in zorg of welzijn hebben gevonden. Ze vertellen dat ze meer voldoening uit hun werk halen.

Maatschappelijk werker Martijn werkte bijvoorbeeld eerst in een Justitiële Inrichting, maar wilde zich liever bezighouden met het voorkomen van criminele activiteiten. Daarom solliciteerde hij bij een buurtteam. “Ik ben blij dat ik de stap heb gezet”, zegt hij daarover.

Lees meer verhalen van mensen die de overstap hebben gewaagd. Zoals Christoffer die nu in de gehandicaptenzorg werkt. Of Simon die als kok in de ouderenzorg nu veel meer rust heeft en kan genieten van zijn vrije tijd.

Zeker weten werk in zorg en welzijn bij je past? Vraag een gratis persoonlijk loopbaanadvies aan.