Koningin Máxima in gesprek met zij-instromers in zorg en welzijn

De Ontdekdezorg week ging 22 maart 2021 van start in aanwezigheid van H.M. Koningin Máxima. Bij de officiële opening ging H.M. Koningin Máxima in gesprek met vier mensen die vanuit een ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in zorg en welzijn, bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg, sociaal werk of als verpleegkundige.

In deze video vertellen Kevin, Froukje, Anne en Floris van alles over hun overstap naar zorg en welzijn aan H.M. Koningin Máxima. Van de leeftijden van hun klasgenoten, de baan die ze voor hun overstap deden, wat ze zochten in een nieuwe baan en hoe ze hun begeleiding in de zorg hebben ervaren. H.M. Koningin Máxima vroeg aan hen waarom ze deze keuze hebben gemaakt, waar ze tegen aan liepen en hoe het werk wat ze nu doen bevalt.

Bekijk onderstaande video en laat je inspireren door deze verhalen.

Wil je ook oriënteren op een baan in zorg en welzijn? Bezoek www.ontdekdezorgweek.nl tot en met 27 maart 2021 kun je deelnemen aan de activiteiten.

Lijkt de zorg en welzijn je wel iets, maar heb je nog geen idee van het beroep of de branche waarin je zou willen werken? Meld je dan nog snel aan (tot 26 maart 2021) voor de online zesdaagse Zorg voor je loopbaan.