Met plezier naar werk dankzij gratis loopbaanadvies

Haike Nillesen is niet alleen coach, trainer en bedrijfsmaatschappelijk werker. Ze is ook loopbaancoach voor Sterk in je werk. Juist die combinatie van rollen maakt haar werk zo leuk. “Als bedrijfsmaatschappelijk werker begeleid ik mensen vaak in langdurige trajecten,” vertelt Haike. “Terwijl de kracht van Sterk in je werk is dat het een kort en krachtig traject is. Het bestaat uit maximaal drie onderdelen. Zoals een gesprek, test of workshop. De meeste deelnemers komen twee keer. Daarna is het afgerond en vaak is iemand dan al echt geholpen.” Dit alles gebeurt gratis én onafhankelijk van een werkgever.

Gratis loopbaanadvies

Sterk in je werk biedt gratis loopbaanadvies aan medewerkers in zorg en welzijn. Ook mensen uit andere sectoren kunnen zich via Sterk in je werk oriënteren op een baan in zorg en welzijn. De coach werkt altijd onafhankelijk van een werkgever. Of je nu in zorg en welzijn of een andere sector werkt. Dit gebeurt onafhankelijk van een werkgever. Voor sommige deelnemers is dat een voorwaarde. Het komt echter ook regelmatig voor dat een HR-adviseur medewerkers doorverwijst. “Dat is mooi, want dat betekent dat zorg- en welzijnsorganisaties Sterk in je werk kennen,” zegt Haike. “Voor werkgevers is het project heel laagdrempelig. Ze kunnen medewerkers gratis helpen aan twee coachgesprekken en een test, zonder dat ze daar zelf tijd of geld aan kwijt zijn.”

Preventief in gesprek

Haike benadrukt het belang van preventief in gesprek gaan met een coach voor zowel medewerkers als werkgevers. “Een loopbaangesprek helpt echt voorkomen dat medewerkers ziek worden of langdurig uitvallen, met alle gevolgen van dien,” zegt ze. “Soms zitten medewerkers niet lekker in hun vel, terwijl ze zelf niet eens precies weten waardoor het komt. Door het gesprek met elkaar aan te gaan, kunnen we de vinger op de zere plek leggen. En doordat we weten waar het vandaan komt, kunnen we ook naar een oplossing zoeken.”

Blije medewerkers op het werk

Een loopbaantraject kan ervoor zorgen dat iemand een nieuwe stap maakt, maar dat hoeft helemaal niet de uitkomst te zijn. “Ik spreek geregeld zorgmedewerkers die tijdens hun traject ontdekken dat ze hun werk eigenlijk toch hartstikke leuk vinden,” geeft Haike aan. “Maar waarbij er onderdelen zijn die niet lekker lopen. Bijvoorbeeld door een grote wisseling van managers of als werk en privé niet helemaal in balans zijn. Met hen ga ik in gesprek over wat iemand zelf aan de situatie kan veranderen, zodat ze hun werk weer met plezier kunnen blijven doen. Gelukkig zien steeds meer werkgevers het belang in van het behoud van medewerkers. Is het niet voor de eigen organisatie, dan in ieder geval voor de sector. Dat is de winst.”

Traject op maat

“Ik gun iedereen om met plezier naar het werk te gaan,” zegt Haike. “Werk is voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel van het leven. Hoe mooi is het als je dat met plezier kunt doen? Voor de één betekent dat een baan met veel uitdaging, terwijl de ander graag twintig jaar lang hetzelfde werk doet. Dat is voor iedereen verschillend. Dat maakt Sterk in je werk echt maatwerk: ieder traject is weer anders.”

Meer weten over de mogelijkheden van Sterk in je werk voor jouw medewerkers? Kijk dan op sterkinjewerk.nl/werkgevers