Kimberley: ‘Zorg voor je loopbaan zesdaagse was aangename verrassing’

Als manager in de hospitality wilde Kimberley haar horizon verbreden, ergens anders werken dan in het hotelwezen. Een uitgebreide beroepentest van een bevriende loopbaancoach wees in de richting van de zorg. In haar zoektocht naar een passend profiel vond ze vooral informatie over ‘handen aan het bed’, maar dat was niet de ambitie van Kimberley. Ze wilde een managementfunctie in de zorg en de mogelijkheden hiervoor verkennen. Ze meldde zich aan voor de online zesdaagse ‘Zorg voor je loopbaan’ tijdens de Ontdekdezorg week. Dat bleek een aangename verrassing.

In tien minuten klaar

Op de website van de Ontdekdezorg week zag Kimberley informatie over de online zesdaagse Zorg voor je loopbaan: “Ik las dat je één opdracht per dag kreeg en er maar tien minuten per dag mee bezig was. Een prima oplossing, door de combinatie van een drukke baan en gezin. Alles wat ik wilde weten kwam in de zesdaagse aan bod en het zat goed in elkaar. De opdrachten maakten voor mij heel duidelijk dat ik de stap naar de zorg echt wilde zetten en dat mijn wens om over te stappen geen opwelling was.“

Antwoorden op vragen

“Een van de oefeningen leek me heel zweverig. Dat was de luisteroefening. Ik dacht: waar gaat dit naartoe? Maar ik ben er in gestapt en heb de oefening gewoon gedaan. Deze bleek uiteindelijk heel doeltreffend. Door de vragen die gesteld werden, werd het profiel van mijn baan me duidelijk. Dat beeld dat ik toen van de werkvloer voor me had, heb ik nog steeds voor ogen! De oefening over je competenties vond ik ook grappig. Het blijft leuk om je competenties bevestigd te krijgen van je omgeving. Op het einde van zesdaagse kregen we de hulp van een coach. Dus ja, door de online zesdaagse Zorg voor je loopbaan kreeg ik voor de eerste keer echt antwoorden op de vragen die ik had.”

Waar begin je met zoeken

De hulp van de Sterk in je werk-loopbaancoach die iedereen die in zorg en welzijn wil werken krijgt aangeboden, greep ze met beide handen aan. Kimberley kreeg toevallig loopbaancoach Nicoline, die ook te zien is in de filmpjes van Zorg voor je loopbaan: “Ik wilde heel graag weten of ik met mijn achtergrond, zonder ervaring in de zorg en zonder een BBL-opleiding, op een goede positie terecht kon komen. Er bleken voor mij wel degelijk mogelijkheden te zijn, mijn ervaring in de hospitality heeft daaraan bijgedragen. Maar wat dan? Waar begin je dan? En op welke functietitel moet ik dan zoeken? Daar heeft Nicoline me goed bij geholpen.”

Betekenisvol werken

De coach Nicoline gaf concrete tips over hoe en waar in haar regio Kimberley kon zoeken naar organisaties en functieprofielen. En hoe ze in gesprek kon gaan met interessante recruiters van bijvoorbeeld woonzorgcentra. Er ging een hele wereld voor Kimberly open. Na het luisteren van Kimberley’s verhaal heeft de loopbaancoach haar voorgesteld aan een zorgmanager met ook een horeca-achtergrond: “Aan hem kon ik vrijuit vragen stellen over allerlei aspecten in de zorg. In dat superleuke gesprek werd mijn enthousiasme nog meer geprikkeld. Hij vertelde dat er meer managers uit het bedrijfsleven in de zorg werken, vanuit de wens om meer betekenisvol te willen werken.”

Sollicitatiegesprekken

Sinds ze met de online zesdaagse startte is er nog geen week voorbijgegaan dat ze niet met haar overstap bezig is. Ze heeft al diverse gesprekken met recruiters gehad. “Het allereerste gesprek was wel een beetje ontmoedigend maar Nicoline sleepte me daardoor heen en tipte me over andere organisaties. Ik was zelf meer aan het kijken naar woonzorgcentra maar de recruiter van een welzijnsorganisatie waar ik op gesprek was, vertelde me over hun zorghotel. Dat was interessant voor mij! En hij zag raakvlakken voor mij om in de zorg te werken en intern opgeleid te worden. Na 15 jaar heb ik weer sollicitatiegesprekken, dus ik kon de tips van mijn loopbaancoach van Sterk in je werk goed gebruiken. Zij heeft de kennis van recruiters en hoe ze werken. Dat helpt.”

Baan opzeggen

“Zonder de zesdaagse zou het langer geduurd hebben om bij mijn doel te komen. Door de zesdaagse en de loopbaancoach van Sterk in je werk weet ik dat dit de weg is die ik moet bewandelen. En dat had ik daarvoor niet. Ik heb nu van de zorg geproefd en wil ik die uitdaging aangrijpen. Het zou zo maar kunnen zijn dat ik deze maand mijn hotelbaan op kan zeggen.“

Is de zesdaagse ook iets voor jou? Lees hier meer informatie over de zesdaagse en hoe je je kan aanmelden.