‘Ik wil werken in de zorg, maar hoe pak ik dat aan?’

Françoise van Munster werkte jarenlang als secretaresse in de advocatuur. Nadat ze als herintredende moeder, na enkele jaren thuis, weer aan de slag wil blijkt het moeilijk om in vaste dienst te komen. Na diverse tijdelijke jobs overweegt ze een carrièreswitch en bezoekt, op advies van UWV, een infoavond van Zorgnet Limburg. ‘Dat was heel verhelderend. Na het zien van filmpjes over werken met ouderen wist ik het meteen: Ik wil verzorgende IG worden in deze doelgroep. Mijn sollicitatiebrief en CV waren echter veel te zakelijk. Ook zag ik op tegen de sollicitatiegesprekken in deze andere sector. Over Sterk in je werk had ik tijdens de infoavond al gehoord. Ik schreef me in en koos bewust voor Nicole Herraets als loopbaancoach. Zij werkt namelijk ook voor De Zorggroep, de organisatie waar ik wilde solliciteren.’

Na het zien van filmpjes over werken met ouderen wist ik het meteen: Ik wil verzorgende IG worden in deze doelgroep.

Nicole haakt hierop in: ‘De vraag van Françoise was heel concreet: Ik wil dit, maar hoe pak ik dat aan? Voordat we daarmee aan de slag gingen heb ik eerst gecheckt of ze wel een reëel beeld van dit werk had. Door haar ervaringen als mantelzorger en vrijwilliger in de ouderenzorg, was al snel duidelijk dat ze goed weet waar ze aan begint. Verder is ze leergierig en gemotiveerd. Die competenties zijn belangrijk, want een BBL-traject combineren met de zorg voor een gezin is best pittig.’ Het CV werd aangepast en na diverse sollicitatietrainingen kon Françoise goed voorbereid op gesprek en werd aangenomen. ‘Het contact met Nicole was heel fijn en gaf me het zelfvertrouwen om mijn doel te bereiken. Ik kan het iedereen aanraden die een carrièreswitch overweegt!’

Werk je in zorg en welzijn of wil je dit gaan doen?  En ben jij ook op zoek naar je persoonlijke competenties en jouw mogelijkheden binnen de sector zorg en welzijn? Wil jij gebruik maken van het netwerk van onze loopbaancoaches? Geef jezelf met Sterk in je werk, een krachtig instrument cadeau!

Sterk in je werk biedt je GRATIS een kort, maar krachtig, loopbaantraject op maat aan. Sterk in je werk is er voor iedereen die werk zoekt in de veelzijdige en boeiende zorg en welzijnssector. Ook als je werkervaring hebt opgedaan in een totaal ander werkgebied. Met hulp van een ervaren loopbaancoach ga je doelgericht aan de slag, met jouw specifieke loopbaanvragen.

 

Dit bericht is eerder geplaatst op Zorgnet Limburg Inspiratie